Vaatepesut Mattopesut Kodintekstiilit Yrityspalvelut Tekstiilipesuri Kuljetuspalvelu Yhteystiedot Hinnasto

Paras pesutulos pesulassa, arvokasta aikaasi säästäen

Monien kodintekstiilien kanssa pelkkä tuuletus tekee jo ihmeitä, mutta niiden säännöllistä pesua ei kannata kuitenkaan kokonaan unohtaa.

Päiväpeitot, verhot ja muut tekstiilit keräävät itseensä reilusti pölyä, mikä kuluttaa tekstiiliä ja vaikuttaa myös kotisi ilmanlaatuun. Vaikka osan tekstiileistä pystyy toki pesemään kotonakin, on varsinkin hankalasti käsiteltävien isojen tekstiilien kanssa pesulan pesu- ja viimeistelytulos on aina omaa luokkaansa.

Mitä pesu sisältää?

Kohteen mukaisesti kemiallisen, emulsio- tai vesipesun, kuivauksen, sekä viimeistelyn silittämällä, mankeloimalla tai koneellisen pehmennyksen. Kaikki tekstiilit palautetaan viikattuina tai ripustettuina ja suojamuovissa.

Tiesitkö, että?

Kuljetuspalvelumme tarvittaessa myös auttaa sinua pestäviesi kanssa, ottamalla esimerkiksi verhosi suoraan verhotangoilta pesuun ja ripustamalla ne palauttaessa takaisin paikoilleen.

Sänkytekstiilit

Tyynyt ja peitot kannattaa tuulettaa ulkona säännöllisesti, varsinkin tuuletus paukkupakkasilla on hyväksi. Hyvä keino ylläpitämiseksi on myös antaa sängyn tuulettua 15-30 min ennen petaamista, jolloin ylimääräinen kosteus pääsee poistumaan.Pesulassa pestyt ja viimeistellyt liinavaatteet ovat omaa luokkaansa ja tämän moni on varmasti todennut itsekin sujahdettuaan hotellin puhtaisiin pehkuihin.

5-tähden yöunet on saatavissa helposti joka yö myös omassa kotonasi tuodessasi liinavaatteesi pestäväksi pesulaan, missä pesemme ne puhtaiksi ja viimeistelemme ne mankelissa ihanan sileiksi. Mankeloidut liinavaatteet eivät vain lisää mukavuutta, vaan puristettuun kuituun jää myös vähemmän tarttumapintaa epäpuhtauksille, joten ne kaipaavat lisäksi vaihtoa harvemmin. Pesemme liinavaatteet ja pyyhkeet edullisella kilohinnalla.

Peitoissa ja tyynyissä on suositeltavaa kiinnittää huomiota jo ostovaiheessa että pesu on sallittu 60 asteessa. Peitot olisi hyvä pestä ainakin kerran vuodessa ja tyynyt tulisi pestä vieläkin useammin, vähintään 2 kertaa vuodessa. Kun peitto tai tyyny alkaa muuttamaan väriä kellertäväksi, siinä alkaa muodostumaan homeitiöitä, mille altistuminen voi aiheuttaa hengitysvaivoja.

Peitot ja tyynyt voi pestä myös kotona jos ne mahtuvat ilmavasti pesukoneeseen, mutta untuvatuotteiden kanssa varmin tapa välttyä ongelmilta on tuoda ne pesulaan.

Myös petauspatjoissa kannattaa varmistaa jo ostovaiheessa 60 asteen pesu on sallittu. Jos käytössä ei ole petauspatjansuojusta, tulisi itse petauspatjan päällinen pestä kerran vuodessa.

Yleensä vain päälliskangas kaipaa pesua ja itse patja on harvoin edes pestävissä. Päällinen on helpointa irroittaa ja laittaa takaisin sängyn päällä ja myös kuljetus on helpompaa, joten irroita se siis valmiiksi ja tuo pelkkä päälliskangas pesuun.

Päiväpeitot on varsinaisia pölynkerääjiä ja yleensä lemmikkien lempipaikka, joten erityisesti niitä olisi syytä tuulettaa aina pakkasilla. Päiväpeitot olisi hyvä pestä ainakin kerran vuodessa ja myös niiden pesu tulisi tehdä riittävän ilmavasti. Kotona pestynä tilantarve kuivatuksessa voi olla ongelma, kuten myös ilman epäpuhtaudet ja siitepöly ulkona kuivatettuna.Kilopyykki, liinavaatteet (minimi 1kg)5,90
Peitto, 1-hengen14,90
Peitto, 2-hengen24,90
Untuvapeitto, 1-hengen29,90
Untuvapeitto, 2-hengen39,90
Päiväpeitto, 1-hengen18,90
Päiväpeitto, 2-hengen24,90
Tyyny5,90
Tyyny, suuri7,90
Tyyny, untuva9,90
Petauspatjan päällinen 80x200cm19,90
Petauspatjan päällinen 120x200cm29,90
Petauspatjan päällinen 160x200cm39,90

Verhot ja kapat

Verhot säilyvät pitkään käyttökelpoisina, kunhan muistat ravistella niitä pölyistä, sekä raikastaa ne välillä tuulettamalla ulkona. Kuituihin kuitenkin kerääntyy aina pölyä, mikä kuluttaa tekstiiliä, joten ajoittainen syväpuhdistus pesemällä on tarpeen muutaman vuoden välein.Liian ahtaasti tai väärällä ohjelmalla pestynä pesutulos on usein ryppyinen ja keinokuituiset verhot saattavat sähköistyä helposti, jonka jälkeen ne suorastaan imevät pölyä itseensä. Osa verhoista voidaan myös pestä vain kemiallisesti, joten helpoin ja paras ratkaisu verhoillesi on tuoda ne pesulaan, missä verhosi pestään oikeilla pesumenetelmillä ja erityisesti verhoille tarkoitetuilla pesu- ja kuivausohjelmilla.

Lisäksi oikeat viimeistelyaineet ja ammattimainen silitys vähentää sähköisyyttä ja jättää verhoihin vähemmän tarttumapintaa pölylle, joten verhosi myös pysyvät puhtaina pidempään.Verhot, alle 1,5m (parihinta)13,90
Verhot, 1,5 - 2m (parihinta)17,90
Verhot, 2 - 2,5m (parihinta)29,90
Kappa (metrihinta)5,90

Pöytäliinat

Mitäpä olisi onnistuneet kahvikutsut ja muut tapahtumat ilman tahriintunutta pöytäliinaa. Likaantuneen pöytäliinan pesun kanssa olisi kuitenki hyvä muistaa, että nopeus on valttia.Pöytäliinaan eksyneet tahrat, kuten steariini voi olla haastellista saada pois. Myös monet yhdisteet, kuten kahvi ja sokeri tai ruuat saattavat vaatia monivaiheisen ja oikeassa järjestyksessä tehtävän tahranpoiston, sekä valkaisun onnistuneeseen lopputulokseen pääsemiseksi.

Pesulan tahranpoistomenetelmillä haasteellisista tahroista päästään eroon hyvällä menestyksellä ja myös siisti lopputulos varmistetaan aina höyrysilityksellä tai mankeloinnilla.Pöytäliina, pieni6,90
Pöytäliina, keskikokoinen9,90
Pöytäliina, suuri14,90
Pöytäliina, erittäin suuri22,90

Sohvan päälliset ja koristetyynyt

Sohva on useimmiten kodin käytetyin huonekalu. Sen päällä istutaan, syödään ja nukutaan, mistä syystä sohva kerää helposti likaa ja tahroja. Lisäksi kankaaseen päätyy aina sen kuituja kuluttavaa pölyä, mistä ei pääse eroon kuin pesemällä.Irrotettavat päälliset on usein pestävissä normaali vesipesuna, mutta pesun kanssa kannattaa silti olla tarkkana. Jos päätät pestä päälliset itse, kannattaa pesu aloittaa aina pesemällä ensin vain yksi päällinen ja katsoa miten kangas reagoi pesuun ja laittaa päälliset paikoilleen hieman kosteina. Esimerkiksi puuvillaiset kankaat saattavat usein kutistua normaali vesipesussa, vaikka ne pestäisiin hoito-ohjeen mukaisesti, minkän jälkeen niiden paikoilleen saaminen voi olla mahdotonta.

Mikäli sohvassasi ei ole irrotettavia päällisiä, onnistuu pesu turvallisesti ja helposti tekstiilipesurilla. Jos haluat pestä irrotettavat päälliset itse ja ottaa varman päälle, onnistuu tekstiilipesurilla myös niiden pesu suoraan paikoillaan, hellävaraisesti ja ilman pelkoa kutistumisesta. Tutustu vuokrattaviin tekstiilipesureihimme täällä.Päällinen tai koristetyyny, pieni4,90
Päällinen tai koristetyyny, keskikokoinen7,90
Päällinen tai koristetyyny, suuri10,90
Päällinen tai koristetyyny, erittäin suuri14,90
Sohvan runko-osa tai reunus30,00-60,00

Muut kodintekstiilit

Jos sinulla on jokin erikoisempi tekstiili pesun tarpeessa, kannattaa myös sen pesusta kysyä. Pesemme mm. ryijyt sekä raanut ja olemme käsitelleet erikoisempiakin pesukohteita aina biljardipöydän päällisistä maskottiasuihin ja puutarhakatoksista esiriippuihin.

Puhtaat kodintekstiilit aina läheltäsi

Voit tuoda kaikki kodintekstiilisi aina aukioloaikoinamme toimipisteeseemme Kotkan keskustassa ilman ajanvarausta tai sopia pestäviesi luovutuksesta ja palautuksesta Karhulan toimipisteellämme.

Voit myös tilata vaivattoman kuljetuspalvelumme tekstiileillesi Kotka - Karhula- Hamina - Pyhtää - Loviisa alueella.