Palvelut

Tekstiilipesuri Yhteystiedot Hinnasto

Kodintekstiilien pesut

Puhtaampi ja helpompi arki.

Asiantunteva apu arjen helpoittamiseen.

Kotkan Pika-Pesussa varmistat kotisi tekstiilien oikeanlaisen ja hellävaraisen huollon. Tunnemme eri materiaalit ja käytössämme on niille tarkoitetut pesu- ja viimeistelyaineet, sekä nykyaikaiset pesukoneet kemialliseen pesuun ja uusinta teknologiaa olevat emulsiopesu-, vesipesu- ja kuivausjärjestelmät, sekä viimeistelylaitteisto tekstiiliesi oikeanlaiseen huoltoon.

Puhtaat kodintekstiilit tuo arkeen juhlantuntua.

Kodintekstiileillä luodaan kodin tunnelma ja tehdään kodista viihtyisä, kun taas puhtaan raikkaat ja ihanan pehmeät sänkytekstiilit parantavat unenlaatua. Oikeanlainen hoito takaa kotisi tekstiileille pitkän elinkaaren ja ajoittaisella tuuletuksella, sekä muilla perustoimenpiteillä pystytään monessa tapauksessa pesuväliä pitkittämään. Mutta kuten kaikilla tekstiileillä, säännöllinen pesu on niille välttämätöntä ja osa tekstiileistä on pestävissä myös kotona, mutta työläiden ja hankalasti käsiteltävien isojen tekstiilien kanssa pesulan lopputulos on omaa luokkaansa. Jos tekstiilissäsi ei ole pesuohjetta tai et muuten ole varma pesusta, kannattaa se myös silloin tuoda pesulaan, sillä väärin pestynä ne menevät helposti piloille. Pesulassa oikeat pesumenetelmät tiedetään yleensä jopa ilman hoito-ohjetta.

Verhosi säilyvät pitkään käyttökelpoisina, kunhan muistat ravistella niitä pölyistä, sekä raikastaa ne välillä tuulettamalla ulkona. Paksummat verhot saattavat vaatia välillä harjauksen tai kevyen imuroinnin. Syvälle kuituihin kuitenkin jää aina pölyä ja varsinkin kaupunki-ilmassa olevaa nokipitoista likaa, mikä kuluttaa tekstiiliä ja mistä päästään eroon vain pesussa, joten verhot olisi hyvä syväpuhdistaa pesemällä noin 2 vuoden välein.

Verhojen pesu

Liian ahtaasti tai väärällä ohjelmalla pestynä pesutulos on yleensä ryppyinen ja keinokuituiset verhot sähköistyvät helposti, jonka jälkeen ne suorastaan imevät pölyä itseensä. Osa verhoista voidaan myös pestä vain kemiallisesti, joten helpoin ja paras ratkaisu verhoillesi on tuoda ne pesulaan, missä verhosi pestään oikeilla pesumenetelmillä ja erityisesti verhoille tarkoitetuilla pesuohjelmilla. Lisäksi oikeat viimeistelyaineet ja ammattimainen silitys jättää verhoihin vähemmän tarttumapintaa pölylle, joten verhosi myös pysyvät puhtaina pidempään.

Vinkki: Jos tarvitset apua verhojesi kanssa, kuljetuspalvelumme hakee verhosi tarvittaessa suoraan verhotangoilta pesuun ja ripustaa ne palauttaessa takaisin omille paikoilleen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme.

Pesuhinnasto

Kaikkiin pesuihin sisältyy tahrojen käsittely, pesu, tarvittaessa uusintapesu, sekä viimeistely käsityönä höyrysilityksenä. Hinnat normaali levyisille verhoille, erittäin leveät verhot hinnoitellaan vaativuuden mukaan. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Verhot, alle 1,5m (parihinta)13,90
Verhot, 1,5 - 2m (parihinta)17,90
Verhot, 2 - 2,5m (parihinta)29,90
Verhokappa (metrihinta)5,90

Puhtaan raikkaat, pehmeät ja sileät sänkytekstiilit tuovat ylellisyyttä arkeesi, sekä parantavat unenlaatua. Hyvä keino niiden ylläpitämiseksi on kääntää peitto sivuun noustuasi sängystä antaa sängyn tuulettua 15-30min ennen petaamista, jolloin ylimääräinen kosteus pääsee poistumaan. Muista myös tuulettaa tyynyt ja peitot ulkona säännöllisesti, varsinkin tuuletus talven pakkasilla on niille hyväksi.

Liinavaatteet

Pesulassa pestyt ja viimeistellyt liinavaatteet ovat omaa luokkaansa ja tämän moni on varmasti todennut itsekin sujahtaessaan hotellin puhtaisiin pehkuihin. 5-tähden yöunet on saatavissa helposti joka yö myös omassa kotonasi tuodessasi liinavaatteesi pestäväksi pesulaan, missä pesemme tyynyliinasi, pussilakanasi, sekä lakanasi puhtaiksi ja viimeistelemme ne mankelissa ihanan sileiksi. Mankeloidun liinavaatteen kuituihin jää vähemmän tarttumapintaa epäpuhtauksille, joten ne kaipaavat myös vaihtoa harvemmin.

Peitot ja tyynyt

Peitoissa ja tyynyissä on hyvä kiinnittää huomiota jo ostovaiheessa että pesu onnistuu 60 asteessa. Peitot olisi hyvä pestä ainakin kerran vuodessa ja tyynyt tuli pestä vieläkin useammin, vähintään 2 kertaa vuodessa. Kun peitto tai tyyny alkaa muuttamaan väriä kellertäväksi, siinä alkaa muodostumaan homeitiöitä, mille altistuminen voi aiheuttaa hengitysvaivoja. Peitot ja tyynyt voi pestä myös kotona jos ne mahtuvat ilmavasti pesukoneeseen, mutta untuvatuotteiden kanssa varmin tapa välttyä ongelmilta on tuoda ne pesulaan.

Petauspatjat

Myös petauspatjoissa kannattaa varmistaa jo ostovaiheessa 60 asteen pesu on sallittu. Jos käytössä ei ole petauspatjansuojusta, tulisi petauspatjan päällinen pestä kerran vuodessa. Yleensä vain päälliskangas kaipaa pesua. Päällinen on helpointa irroittaa ja laittaa takaisin sängyn päällä, joten irroita se siis valmiiksi ja tuo pelkkä päälliskangas pesuun.

Päiväpeitot

Päiväpeitot on varsinaisia pölynkerääjiä ja yleensä lemmikkien lempipaikka, joten erityisesti niitä olisi syytä tuulettaa varsin usein. Päiväpeitot olisi hyvä pestä ainakin kerran vuodessa ja myös niiden pesu tulisi tehdä riittävän ilmavasti. Kotona pestynä tilantarve kuivatuksessa voi olla ongelma, kuten myös ilman epäpuhtaudet ja siitepöly ulkona kuivatettuna.

Pesuhinnasto

Kaikkiin pesuihin sisältyy pesu, tarvittaessa valkaisu, sekä viimeistely mankeloimalla, tai muilla pesukohteen mukaisilla menetelmillä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Kilopyykki, liinavaatteet (minimi 1kg)5,90
Peitto, 1-hengen14,90
Peitto, 2-hengen24,90
Petauspatjan päällinen 80x200cm19,90
Petauspatjan päällinen 120x200cm29,90
Petauspatjan päällinen 160x200cm39,90
Päiväpeitto, 1-hengen18,90
Päiväpeitto, 2-hengen24,90
Tyyny5,90
Tyyny, suuri7,90
Tyyny, untuva9,90
Untuvapeitto, 1-hengen29,90
Untuvapeitto, 2-hengen39,90

Onnistuneet kahvikutsut ja muut tapahtumat vaativan monesti veronsa ja pöytäliinaan eksyneet tahrat, kuten steariini voi olla haastellista saada pois. Myös monet yhdisteet, kuten kahvi ja sokeri tai ruuat saattavat vaatia monivaiheisen ja oikeassa järjestyksessä tehtävän tahranpoiston, sekä valkaisun onnistuneeseen lopputulokseen pääsemiseksi.

Helpoin ja paras ratkaisu on tuoda pöytäliina pesulaan, missä haasteellisista tahroista päästään eroon hyvällä menestyksellä ja siisti lopputulos varmistetaan höyrysilityksellä tai mankeloinnilla. Myös pöytäliinojen kanssa olisi hyvä muistaa että nopeus on valttia ja likaantuessaan ne kannattaa pestä mahdollisimman nopeasti, sillä pinttyneet tahrat voi olla mahdotonta saada pois vaurioittamatta tekstiiliä.Pesuhinnasto

Kaikkiin pesuihin sisältyy pesu, tarvittaessa valkaisu, sekä viimeistely mankeloimalla, silittämällä tai muilla pesukohteen mukaisilla menetelmillä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Pöytäliina, pieni6,90
Pöytäliina, keskikokoinen9,90
Pöytäliina, suuri14,90
Pöytäliina, erittäin suuri22,90

Sohva on useimmiten kodin käytetyin huonekalu. Sen päällä istutaan, syödään ja nukutaan, mistä syystä sohva kerää helposti likaa ja tahroja ja lisäksi kankaaseen päätyy aina sen kuituja kuluttavaa pölyä, mikä ei lähde kuin pesemällä. Sohva olisi sen käyttöasteesta ja väristä riippuen hyvä pestä vähintään kerran vuodessa.

Irroitettavat sohvanpäälliset

Osa irroitettavista päällisistä on pestävissä normaali vesipesuna, mutta pesun kanssa kannattaa silti olla tarkkana, sillä esimerkiksi puuvillaiset kankaat saattavat usein kutistua vaikka ne pestäisiin ohjeen mukaisesti, minkän jälkeen niiden paikoilleen saaminen voi olla mahdotonta. Turvallisin vaihtoehto on tuoda ne pesulaan, missä päälliset pestään kemiallisesti, mikä on pesumenetelmistä ylivoimaisesti hellävaraisin. Jos päätät kokeilla pesua itse, kannattaa kokeilla pesua ensin irtonaiseen sohvatyynyyn, jos mahdollista ja katsoa miten kangas reagoi pesuun.

Kiinteät sohvanpäälliset

Mikäli sohvassasi ei ole irroitettavia päällisiä, onnistuu pesu turvallisesti ja helposti tekstiilipesurilla. Jos haluat pestä irroitettavat päälliset itse ja ottaa varmaan päälle, onnistuu tekstiilipesurilla myös niiden pesu suoraan paikoillaan, hellävaraisesti ja ilman pelkoa kutistumisesta. Tutustu vuokrattaviin tekstiilipesureihimme täällä.

Pesuhinnasto

Kaikkiin pesuihin sisältyy pesu, tarvittaessa valkaisu, sekä viimeistely silittämällä tai muilla pesukohteen mukaisilla menetelmillä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Päällinen tai koristetyyny, pieni4,90
Päällinen tai koristetyyny, keskikokoinen7,90
Päällinen tai koristetyyny, suuri10,90
Päällinen tai koristetyyny, erittäin suuri14,90
Sohvan runko-osa tai reunus30,00-60,00

Pesemme myös monet muut kodintekstiilit, kuten puutarhakatosten päälliset, veneiden pressut ja hevosen loimet. Jos sinulla on joku erikoisempi tekstiili vailla pesua, kysy meiltä, vain pesukohteen koko on rajana.Pesemme savu- ja vesivahinkopyykit erikoispesuaineilla, sekä menetelmillä mitkä poistavat hajut ja desinfioivat tuotteen. Lähes kaikki pesukohteemme on desinfioitavissa.