Palvelut

Tekstiilipesuri Yhteystiedot Hinnasto

Pesupalvelut vaatteille

Parasta puhtautta kaikille vaatteillesi.

Kemiallista pesua ja vaatehuoltoa vuosikymmenien kokemuksella.

Mikäli lempivaatteesi pesu arveluttaa tai haluat vain nauttia siintä mahdollisimman pitkään, on sen tuominen pesulaan helppo ja varma ratkaisu. Kotkan Pika-Pesu on vaatteiden huoltoon erikoistunut ja Kotkan vanhin kemiallinen pesula, missä tunnemme vaatteiden materiaalit, sekä niiden mukaiset hoitomenetelmät. Pesemme vaatteesi laadukkailla ja tuoksuttomilla pesuaineilla sekä ympäristöystävällisesti tietokoneohjattavilla pesu- ja kuivausjärjestelmillä.

Luonnollinen valinta vaatteillesi.

Oikein huolletut vaatteet kestävät kauan hyvännäköisinä ja niistä syntyy huomattavasti pienempi ympäristökuorma kuin uusien valmistamisesta. Pesulamme pesee vaatteet sen materiaaleille optimoiduilla pesu- sekä kuivausohjelmillla, minkä lisäksi tietokone annostelee oikeat pesuaineet ja tarvittavat pesutehosteet, pitäen huolen että onnistunut pesutulos saadaan vaatteet kuitua säästäen pienemmillä pesulämpötiloilla ja lyhyemmillä pesuajoilla.

Juhlavaate kestää yleensä useamman käyttökerran, kunhan vain säilytät sen ilmavasti pukupussissa ja muistat tuulettaa sitä välillä. Vaikka juhla-asu ei olisi havaittavasti likainen, tulisi se silti huoltaa säännöllisesti, sillä myös pöly ja muut ilman epäpuhtaudet kuluttavat tekstiilin kuituja, vaikka et käyttäisi sitä. Jos asuusi tulee tahra, kannattaa se pestä aina mahdollisimman nopeasti, koska pinttynyt lika voi olla mahdotonta saada pois vaurioittamatta kuituja.

Juhlavaatteiden pesu

Lähes kaikille juhlavaatteille suositellaan kemiallista pesua, mikä ei normaali vesipesu tapaan nukkaa, haalistaa värejä tai turvotta tekstiilin kuituja aiheuttaen mittamuutoksia. Vuoratuissa asuissa, kuten pikkutakeissa ja jakuissa ongelma tulee selkeiten esille kun eri materiaalista valmistettu sisävuoraus ja päällyskangas reagoivat eri tavalla veden haittavaikutuksiin, jolloin vaate menettää muotonsa. Kemiallinen pesu tehdään materiaaleista riippuen joko liuotinpohjaisesti tetrakloorieteenillä, jolloin tekstiili ei ole ollenkaan kosketuksissa veden kanssa ja mistä tulee myös sanonta "kuivapesu", tai vesipohjaisesti emulsiopesuna, missä pesuaineannostelija sekoittaa pesuveteen kuituja veden haittavaikutuksilta suojaavan erikoispesuaineen ennen veden annostelua pesukoneeseen ja kosketusta tekstiiliin.

Pesujen hinnat

Kaikkiin pesuihin sisältyy tahrojen käsittely, kemiallinen pesu, emulsiopesu tai vesipesu ja tarvittaessa uusintapesu, sekä viimeistely käsityönä höyrysilitysasemassa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Frakkipuku39,90
Hame12,90
Kauluspaita / Paita, ripustimella4,80
Kauluspaita / Paita, viikattuna5,50
Leninki19,90
Leninki, juhla24,90
Liivi7,50
Miesten puku31,90
Puvuntakki / Jakku17,95
Puvunhousut13,95
Solmio5,50

Likainen hääpuku on yleensä merkki onnistuneista juhlista ja varsinkin morsiuspuvun laahus voi olla kurja näky juhlapäivän jälkeen. Parhaan jälleenkäyttöarvon kannalta on järkevintä hoitaa hääpuvun huolto pois päiväjärjestyksestä aina mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen.

Hääpuvun pesu

Monet hääpuvut on pestävissä normaali vesipesuna, mutta ne vaativat aina hellävaraisen pesun ja matalan pesulämpötilan, joten tahrat ja lika irtoavat yleensä huonosti tavallisilla pesumenetelmillä. Lisäksi monet yleisimmistä tahroista, kuten rasva, punaviini tai kahvi saattavat vaatia monivaihteisen ja oikeassa järjestyksessä suoritettavan poiston tai kemiallisen pesun. Yleensä myös tärkein vaihe, eli viimeistely on haastavaa ja silitys kotimenetelmin saattaa vaurioittaa puvun arkoja materiaaleja. Pesulassa olevilla tahranpoistomenetelmillä toivottomankin näköiseksi likaantunut laahus saadaan yleensä puhtaaksi hyvällä menestyksellä ja puku pestään hellävaraisesti kemiallisessa pesussa, minkä jälkeen puku viimeistellään käsityönä höyrysilitysasemassa. Jos olet myymässä pukuasi, ammattimainen huolto myös nostaa puvun arvoa ja helpottaa myyntiä.

Hinnoittelu

Pesun hinnoittelu tapahtuu tapauskohtaisesti ja hintaan vaikuttavat laahuksen koko, tahrat ja viimeistelyn vaativuus. Hääpuku vaatii aina koko puvun pesun, eikä vain tietyn osan pesu ole mahdollista hyvän lopputuloksen kannalta. Huollon tarkka kustannus selviää kun tuot pukusi meille nähtäväksi, mutta voit myös laittaa kuvan puvustasi alustavaa hinta-arviota varten.

Pesujen hinnat

Huoltoon sisältyy tahrojen käsittely, kemiallinen pesu, emulsiopesu tai vesipesu ja tarvittaessa uusintapesu, sekä viimeistely käsityönä höyrysilitysasemassa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Hääpuku tai -mekko, ilman laahusta29,90 - 39,90
Hääpuku50,00 - 90,00

Kausiluonteiset vaatteet tulisi aina laittaa säilytykseen puhtaina, joten säännöllisessä käytössä olevat ulkovaatteet kannattaa pestä kerran vuodessa, heti käyttökauden päätteeksi. Näin vaatteesi säilyy pidempään hyvännäköisenä ja mikä parasta, ne on heti käyttövalmiina kun sitä seuraavan kerran tarvitset.

Untuvatakin pesu

Untuvatakin pesu on tarkkaa puuhaa ja ongelmina pesussa on yleensä sopivan pesuohjelman ja pesuaineen löytäminen sekä sen oikea annostelu. Toki myös likaiselle kaulukselle ja hihansuillekin pitäisi jotain tehdä. Jos pesukone tulee liian täyteen, ei pesu onnistu tarpeeksi ilmavasti, jolloin takki ei huuhtoudu kunnolla ja untuviin jää pesuainejäämiä, minkä seurauksena untuvat pakkaantuvat ja takki menettää hengittävyytensä sekä lämpimyytensä. Useimmiten hyvä lopputulos omatoimisesti pestynä jää kiinni kuivatuksesta, minkä seurauksena takkiin jää helposti ikäviä tuoksuja tai vesivärjäymiä. Kuivausrumpu takin kuivatuksessa parantaa onnistumista, mutta ei välttämättä takaa onnistunutta lopputulosta. Jos untuvatakin pesu epäilyttää yhtään, on se järkevintä tuoda pesulaan, mistä saat sen takaisin ihanan pehmeänä ja yhtä lämpöisenä kuin uutenakin.

Vinkki: Jos untuvatakkisi pesu kotona ei onnistunut halutulla tavalla on se usein vielä pelastettavissa pesulassa, joten älä heitä sitä pois, vaan tuo se ensin meille nähtäväksi.

Villakangastakin pesu

Oikein hoidettu villakangastakki on tyylikäs ja pitkäikäinen asuste. Se kestää kovaa käyttöä ja oikein säilytettynä sekä säännöllisesti tuuletettuna se säilyy puhtaana pitkään jopa täysin ilman pesua. Myös rypyistä pääsee monesti eroon kun viet takkisi ripustimessa roikkumaan kosteaan kylpyhuoneeseen. Pesua ei voi kuitenkaan kokonaan jättää pois ja vaikka tavallinen vesipesu olisi sallittu, saa pesun kanssa silti olla tarkkana ettei takki menetä ominaisuuksiaan. Ehdottomasti paras pesutulos saadaan kun tuot takkisi pesulaan, missä se pestään hellävaraisesti kemiallisessa pesussa, mikä ei haalista värejä, eikä huovuta tai kutista takkia.

Pesujen hinnat

Kaikkiin pesuihin sisältyy tahrojen käsittely, pesu, tarvittaessa uusintapesu, sekä takin mahdollisen irroitettavan karvareunuksen pesu jos se on sallittu. Materiaaleista riippuen vaatteet viimeistellään käsityönä höyrysilitysasemassa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Kevyttoppatakki17,90
Kevytuntuvatakki21,90
Popliinitakki24,90
Tekoturkis32,90
Tekoturkis, pitkä39,90
Toppatakki, lyhyt21,90
Toppatakki, puolipitkä24,90
Toppatakki, pitkä26,90
Toppahousut10,90
Ulkoilutakki14,90
Untuvatakki, lyhyt23,90
Untuvatakki, puolipitkä26,90
Untuvatakki, pitkä29,90
Untuvatakki, kemiallinen pesu39,90
Villakangastakki, lyhyt21,90
Villakangastakki, puolipitkä23,90
Villakangastakki, pitkä (Ulsteri)25,90

Paidoissa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kauluksiin, kainaloihin ja hihansuihin, jotka yleensä likaantuvat ensimmäisenä. Pinttyessään monet tahrat kuten hiki, rasva tai meikkivoide voi olla mahdotonta saada pois, joten älä siis pitkitä pesua.

Kauluspaidat

Varsinkin valkoinen kauluspaita saattaa olla järkevää pestä jo lyhyen käytön jälkeen. Pesu onnistuu yleensä hyvin kotonakin, mutta väärin pestynä valkuaispohjainen lika, kuten hiki pääsee asettumaan vaaleisiin paitoihin niin, että se voi olla mahdotonta saada enää pois. Myös edustavan lopputuloksen kannalta pesun kanssa vähintään yhtä tärkeä vaihe, eli silitys, on yleensä aikaa vievää ja hankalaa, eikä lopputulos vastaa ikinä ammatimaista silitystä. Aikaa säästävä ratkaisu on tuoda ne pesulaan pestäväksi tai pelkästään silitykseen, halutessasi pestä ne itse.

Neuleet ja villapaidat

Aidosta villasta valmistetut neuleet säilyvät hyvin puhtaina niiden luontaisten likaa ja vettä hylkivien rasvojen, kuten lanoliinin ansiosta. Oikein suoritettu pesu ei vaikuta villan ominaisuuksiin tai sen koostumukseen, joten oikein huollettuna villatuotteet kestävätkin vuosien käyttöä. Pelkkä säännöllinen tuuletus on mainio tapa pitkittää pesuntarvetta, mutta säännöllinen pesu silloin tällöin on kuitenkin välttämätöntä ja varsinkin luonnonkuituisille neuleille, kuten kashmirille ja mohairille suositeltava ja ehdottomasti paras pesumenetelmä on kemiallinen pesu, mikä ei huovuta tai kutista kuituja.

Pesujen hinnat

Kaikkiin pesuihin sisältyy tahrojen käsittely, pesu, tarvittaessa uusintapesu, sekä viimeistely käsityönä höyrysilitysasemassa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Kauluspaita / Paita, ripustimella4,80
Kauluspaita / Paita, viikattuna5,50
Pusero, alkaen4,80
Neulepaita / Villapaita9,90

Lajittele, pese, kuivaa, viikkaa ja toista. Arkivaatteiden pesu, tuo päättymätön tarina ja jokaiselle tuttu arkiaskare.

Ota lomaa arjesta. Vaikka edes joskus.

Vaatteiden pesu on välttämätön osa kodinhoitoa ja voi joskus tuntua yksinkertaisesti tympäisevältä. Me olemme apunasi halusit sitten ottaa satunnaisen irtioton arjesta tai meidän huolehtivan pestävistäsi kiinteänä palveluna. Pesemme T-paitasi, collegeasusi, alusvaatteesi, sukkasi ym. arkivaatteesi edullisesti kilohinnalla. Sinun tarvitsee vain pakata vaatteesi ja tuoda meille, me lajittelemme ja pesemme vaatteesi ja sinä saat ne takaisin puhtaan raikkaina ja siististi viikattuna, valmiina käyttöön tai säilytykseen. Tarvittaessa myös noudamme ja palautamme pyykit vaikka suoraan kotiovellesi. Laitteistomme mahdollistaa pienien määrien pesun ja pesuissamme minimikiloraja on ainoastaa 1kg.

Pesun hinta

Pesuun sisältyy pesu, tarvittaessa uusintapesu, kuivaus, sekä vaatteiden viikkaus. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Pito- ja käyttövaatteet (minimi 1kg)7,50/kg

Säästövinkki: Voit halutessasi tuoda kilopyykkinä pestävät vaatteet meille myös pelkästään pesuun, jos haluat kuivata ja viikata ne itse. Pelkän pesun hinta on 50% pesun normaali hinnasta.