Palvelut

Tekstiilipesuri Yhteystiedot Hinnasto

Mattopesula Kotkan Pika-Pesu huolehtii kaikista likaisista matoistasi.

Kartta

Palvelemme myös poikkeusaikana normaalisti aukioloaikojemme mukaisesti.

Asiantunteva ja vastuullinen mattopesula Kotkassa.

Pesemme mattopesulassamme kaiken tyyppiset matot käyttäen nykyaikaisia, sekä ympäristöystävällisiä pesumenetelmiä, mitkä mahdollistavat mattojen ekologisen, mutta tehokkaan syväpuhdistuksen. Ammattitaitoinen henkilökuntamme valitsee oikeat esikäsittely-, tahranpoisto- ja pesuaineet huolella käytettyjen materiaalien mukaisesti ja pesee mattosi parhaiten sille sopivalla pesumenetelmällä. Pesun päätteeksi neutraloimme matot pesuaineista, varmistaaksemme että pesutuloksemme on eläin-, sekä lapsiturvallinen ja että luonnonkuituiset mattosi säilyttävät luontaiset likaahylkivät ominaisuutensa. Lopuksi matot kuivataan aina koneellisesti, joten niihin ei jää hajuja tai muita veden aiheuttamia haittaominaisuuksia.

Kaikki käyttämämme pesuaineet ovat biohajoavia, emmekä käytä puhdistuksessa matoillesi haitallisia tehosteita, kuten alkalia tai optisiakirkasteita sisältäviä pesuaineita.

Tuo mattosi pesuun itse tai tilaa kuljetus.

Voit tuoda mattosi aukioloaikanamme itse pesuun Kotkan keskustan toimipisteeseemme Keskuskadulla. Tuodessasi mattosi itse, kääri kovapohjaiset matot aina rullalle kuljetuksen ajaksi ja mielellään niin, että maton pohjassa oleva hoito-ohje jää näkyville, näin saamme tarkistettua maton materiaalit ja valmistajan ilmoittamat pesuohjeet, sekä maton koon hinta-arviota varten.

Mikäli et pääse itse tuomaan mattojasi tai mattojen kuljetus on hankalaa, voit tilata matoillesi vaivattoman kuljetuspalvelun. Haemme mattosi Kotkan keskustan alueella ilmaiseksi ja lähialueillakin pikkurahaa vastaan pesuun ja jos sinulla on hankalia huonekaluja mattojesi päällä, etkä saa niitä yksin siirrettyä, niin reipas kuljetuspalvelumme myös auttaa huonekalujen siirtämisessä ja vie mattosi suoraan lattialta pesuun ilman lisäveloitusta.

Jos sinulla on useampi matto pesua vailla, tai muuta pestävää mattojen lisäksi, pyydä tarjous.

Mattojen tahrojen esikäsittelyssä on kaksi ensisijaista sääntöä: Tahra ei saisi päästä imeytymään liiaksi ja tahran hankaaminen ja muu mekaaninen käsittely on aina viimeinen vaihtoehto. Hankaamalla tahraa lika painuu yleensä syvemmälle kuituihin ja puhdistaminen mattopesulassakin on usein tämän jälkeen mahdotonta.Nestemäiset tahrat

Monet nestemäiset tahrat, kuten kahvi, tee, punaviini on mahdollista saada pois, mutta ne vaativat nopeaa toimintaa ja on ensisijaisen tärkeätä estää nesteen imeytyminen mahdollisimman hyvin. Voit yrittää poistaa tahran itse kostuttamalla sen esim. märällä pyyhkeella, jonka jälkeen tahra imeytetään kuivaan pyyhkeeseen tai talouspaperiin painelemalla tahrakohtaa kevyesti ja toistamalla toimenpide riittävän monta kertaa. Mikäli näyttää siltä että tahra ei näin poistu matosta ja päätät kokeilla tahranpoistoaineitta, kannattaa muistaa, että kaikenlainen tahran käsittely yleensä heikentää mattopesulan käyttämien tahranpoistoaineiden vaikutusta. Mikäli kaipaat neuvoja, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja laittaa tarvittaessa vaikka kuvan matostasi whatsapp:lla, me opastamme sinua mielellämme.Kuratahrat

Kuratahrat lähtee matosta useimmiten ihan vain antamalla tahran ensin kuivua, harjaamalla tahrakohdan tämän jälkeen kevyesti ja lopuksi imuroimalla maton.Lemmikkien yllätykset

Mikäli rakas lemmikkisi muistaa sinua asioimalla matollesi, suosittelemme matolle perusteellista pesua mahdollisimman nopeasti. Kuivuessaan esimerkiksi pissanhaju voi olla mahdotonta saada kokonaan pois tietyistä mattotyypeistä.Lika ja pöly on mattojesi pahin vihollinen ja kuluttaa mattoja aina pesua enemmän, joten varsin hyvänä sääntönä voidaankin pitää, että matot kannattaa pestä perusteellisesti noin kerran vuodessa, varsinkin jos sinulla on allergioita tai taloudessasi on lapsia tai eläimiä. Parhaan lopputuloksen ja mahdollisimman pitkän käyttöiän kannalta varsinkin valkoiset ja vaaleansävyiset matot tulisi huoltaa ennakoivasti, jo ennen kuin likaisuus alkaa olemaan selkeästi havaittavaa. Näin pesun hinta on pienempi ja pesutulos parempi, sillä pahasti pinttynyt lika ja tahrat on usein mahdotonta saada pois aroista materiaaleista vaurioittamatta mattoa.Matot kannattaa imuroida riittävän usein ja tuulettaa aika ajoin. Tuuletus varsinkin paukkupakkasilla on hyväksi matollesi.

Mattoja kannattaa muistaa välillä myös kääntä toiseen asentoon. Usein mattojen päällä on huonekaluja, minkä seurauksena mattoihin syntyy ns. kulkuväyliä, jolloin mattoon pääsee syntymään helposti kulumaa ja värjäymää sukkien pohjasta, mikä varsinkin vaaleissa matoissa jää usein näkymään myös pesun jälkeen.

Mikäli mattosi on muuten puhdas, mutta siinä on tuoksuja, voit kokeilla niiden poistoa aivan tavallisella ruokasoodalla. Ruokasoodassa on hyvä hajunsidontakyky ja sinun tarvitsee vain sirotella sitä matollesi, antaa vaikuttaa 1-2h ja imuroida matto huolella tämän jälkeen.

Voit myös "kuivapestä" mattosi talvella lumessa. Maton lumipesu pakkasilla puhdistaa ja raikastaa mattosi, se myös sopii useimmille mattotyypeille ja on erittäin helppo toimenpide, eikä vaadi erikoisvälineitä. Älä kuitenkaan heitä mattoa huoneenlämpöisenä hankeen, vaan anna sen viilentyä ensin ulkona ainakin 1h.Matostasi tulee aina täysin puhdas ja hygieeninen, mutta valitettavasti edes me emme saa aina kaikkia mattoja pesussa täysin uudenveroisiksi. Kuluma ei lähde pesussa ja se saattaa joissakin mattotyypeissä näkyä jopa selkeämmin pesun jälkeen, kun taas pinttynyt lika tai tahrat voi olla mahdotonta poistaa, ilman että materiaalit eivät kärsisi. Onnistuneeseen tahranpoiston lopputulokseen vaikuttavat mm. käytetyt materiaalit, maton kuluneisuus, sallitut pesumenetelmät sekä -aineet, tahrojen laatu ja pinttyneisyys. Varsinkin luonnonkuituisista matoista pahoin pinttynyt lika on usein hankalaa saada pois rajoittuneiden pesumenetelmien ja -aineiden takia, joten pesua ei kannata pitkittää.

Mikäli sinulla on erityisen likainen tai kulunut matto ja arvioimme tyydyttävään pesutulokseen pääsemisen ongelmalliseksi, olemme yhteydessä sinuun ja sovimme jatkotoimenpiteistä. Halutessasi voit myös perua pesun, joten sinun ei tarvitse pelätä että joudut maksamaan turhasta.